MAC- veitset

 

Kokonaan Japanissa valmistetut MAC-keittiöveitset ovat tarkkuustyökaluja, joiden muotoilusta, kokoonpanosta, kiillotuksesta ja teroituksesta vastaavat parhaat japanilaiset veitsiammattilaiset. Partaveitsen terävyys, käteen sopivat kahvat ja erinomainen tasapaino. Ammattikokkien ja innokkaiden kotikokkien suosiossa kaikkialla maailmassa. Jo yli 25 miljoonaa MAC-veistä on myyty vuodesta 1964 alkaen.

 

Suoraan leikkaava MAC-kulma

Tunnusomainen MAC-kulma on on perinteisen japanilaisen yksiviisteisen talttaterän (kataba) ja länsimaisen kaksiviisteisen V-terän (ryoba) yhdistelmä, jossa särmä poikkeaa hiukan keskiviivasta ja teräkulma on noin 45,5°. Tämä terä on helppo teroittaa ja sopii hyvin sekä ohueen viipalointiin että suoraan katkaisuun.

 

Ylivoimaista käsityötaitoa ja muotoilua

Ruostumista vastustavat MAC-veitset on valmistettu kokonaan Japanissa Sekin kapungissa, jonka veitsi­sepät ovat olleet arvostettuja miekantekijöitä jo keskiajalta lähtien. MAC-terät tehdään ruostumista vastustavasta, runsashiilisestä kromi-molybdeeni-vanadiiniseosteisesta hiiliteräksestä, johon tietyissä malleissa on lisätty vielä wolframia antamaan lisää kestävyyttä ja terävyyttä. Terät on hiottu ja teroitettu käsin vesijäähdytteisillä hiomakivillä valmiin terän laadun optimoimiseksi. Partaveitsenterävät ja ohuet terät ovat terävämpiä ja pysyvät pitempään terävinä kuin muiden johtavien veitsimerkkien terät. Teräksen kovuus on optimaalinen, RC 57-61°, mikä tekee uudelleenteroittamisen helpoksi.

 

Maahantuonti

Tokyokan on näiden veitsien ainoa maahantuoja Suomessa. Tekniikan Maailman suuressa keittiöveitsitestissä (TM 10/2007) nämä veitset menestyivät loistavasti. Tässä pdf-esitteessä on kuvattu koko valikoima. Tervetuloa verkkokauppaan tai liikkeeseen tutustumaan suosituimpiin malleihin ja hankkimaan oma oikotie huippukokkien maailmaan!

 

 

 

 

 

^