Ajinomoto Hondashi 50 g

Dashi-liemijauhe 50g (huom! pakattu vakuumipussiin, ei purkissa)
Ajinomoto Hondashi 60 g
Myyntihinta alennuksen kanssa
Hinta: 3,80 €
Alennus
Alv: 0,47 €
Hinta / kg:76,00 €

Dashi-liemijauhe.

Ainekset: glukoosi, arominvahventeet (E621, E627, E631), suola, tonni­kala­jauhe, tonnikalauute.

Dashi on kombu-merilevästä ja katsuo-tonnikalalastuista tehty perusliemi, jota käy­tetään monien japanilaisten ruokalajien pohjana.

Ilman dashia mm. miso­keitto ei maistu oikealta. Dashia voi valmistaa itsekin, mutta helpointa on käyttää valmiita dashirakeita (hondashi), jotka liuotetaan veteen.

Misokeitto (misoshiru) 4 hengelle

- 8 dl vettä
- 1/2 rkl dashijauhetta (boniitti-tonnikalasta)
- Kasviksia, esim. wakame-merilevää, sipulia, purjoa, shiitakesieniä, munakoisoa,
kiinankaalia, vihreitä papuja, pavunituja, retikkaa, lihaa tai kalaa
(valitse näistä vaihtoehdoista muutama)
- Muutama kuutio tofua
- 4 rkl misotahnaa

  • mittaa vesi kattilaan
  • anna veden kiehahtaa
  • lisää dashijauhe
  • lisää kasvikset sekä liha tai kala kiehuvaan liemeen ja keitä niitä muutama minuutti
  • ota kattilasta 1 dl lientä ja liuota misotahna siihen
  • ota kattila pois liedeltä, lisää miso ja tofu (misoa ja tofua ei keitetä)

 

 

^