Hanamaruki Inaka Miso 500 g

Tumma misotahna (misokeiton perusaines)
Hanamaruki Inaka Miso 500 g
Myyntihinta alennuksen kanssa
Hinta: 4,90 €
Alennus
Alv: 0,60 €
Hinta / kg:9,80 €

Inaka tarkoittaa maaseutua japaniksi. Inaka miso -nimitys tulee sen hieman karkeammasta rakenteesta, joka muistuttaa kotitekoista misoa. Inaka miso on tummaa misoa, jonka syvempi umaminen maku on saatu aikaan pitkällä fermentoinnilla. Inaka miso sopii hyvin misokeittoon sekä muuhun ruuanlaittoon antamaan makua.

Miso-soijapaputahna on tehty soijapavuista (daizu), suolasta ja käy­mis­panoksena (koji) toimi­vas­ta soija­papu­jen, riisin ja muiden viljalajien seoksesta fermen­toi­malla. Misoa käytetään monien ruoka­lajien mausteena ja miso­keiton (misoshiru) perustana.

Ainekset: soijapapu, riisi, suola, vesi.

Misokeitto (misoshiru) 4 hengelle

- 8 dl vettä
- 1/2 rkl dashijauhetta (boniitti-tonnikalasta)
- Kasviksia, esim. wakame-merilevää, sipulia, purjoa, shiitakesieniä, munakoisoa,
kiinankaalia, vihreitä papuja, pavunituja, retikkaa, lihaa tai kalaa
(valitse näistä vaihtoehdoista muutama)
- Muutama kuutio tofua
- 4 rkl misotahnaa

  • mittaa vesi kattilaan
  • anna veden kiehahtaa
  • lisää dashijauhe
  • lisää kasvikset sekä liha tai kala kiehuvaan liemeen ja keitä niitä muutama minuutti
  • ota kattilasta 1 dl lientä ja liuota misotahna siihen
  • ota kattila pois liedeltä, lisää miso ja tofu (misoa ja tofua ei keitetä)

 

 

^